RESTAURACJA JEST CZYNNA JEDYNIE DLA GOŚCI HOTELOWYCH
Naszych gości zapraszamy na dania kuchni tradycyjnej w tym ręcznie lepione pierogi oraz coraz większy wybór dań wegetariańskich.
Staramy się aby menu zmieniało się wraz z porami roku, a smak naszych dań i deserów wzbogacamy ziołami i owocami rosnącymi w „przydomowym” ogrodzie.
W ciepłe letnie dni nasza restauracja „wychodzi” na taras i do parku, gdzie szum drzew i śpiew ptaków umili spotkanie przy stole z rodziną i przyjaciółmi.
PRZYSTAWKI
Śledź korzenny w pomidorach 20 zł
Sałatka z pieczonych buraków z fetą 18 zł
Sałata z pomidorkami koktajlowymi, sezonowymi owocami i sosem winegret 18 zł
ZUPY
Domowy rosół, lane kluseczki, marchewka, pietruszka 12 zł
Zupa Szefa 17 zł
DANIA GŁÓWNE
Polędwiczki z dorsza, duszony szpinak, placki z cukini 54 zł
Rosół z warzywami glazurowanymi na maśle 53 zł
Sandacz saute, sos porowy, pieczone warzywa 52 zł
Udo z kaczki – konfit czerwona kapusta zasmażana, kluski 51 zł
Grilowana pierś z kurczaka, pieczone ziemniaki, sezonowe warzywa 39 zł
Pappardelle ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 33 zł
Placki z cukinii, warzywa na parze, czarna soczewica 36 zł
Warzywne curry z batatami, orzechami, nerkowca i ryżem jaśminowym 38 zł
Pierogi – zapytaj kelnera 35 zł
Dla dzieci :
Panierowane polędwiczki drobiowe, ziemniaki lub frytki, surówka 27 zł
DESERY
Beza, krem mascarpone, sos owocowy 25 zł
Rabarbar pod kruszonką, gałka lodów 22 zł
Ciasto domowe 22 zł
Lody z sosem owocowym 13 zł